2017-02-04 1439 瀏覽
今日有人請食飯真開心,一入餐廳,裝潢唔錯,入面很大,適合跟朋友聚餐的地方。打開餐牌,很多選擇,我們先叫了秋之風味二人餐。二人餐有帶子野菌忌廉湯,很多菇菌,忌廉味濃,足料;大蝦沙律,醬汁酸甜很開胃,沙律菜亦夠新鮮。二人餐包埋棒棒雞翼,配BBQ醬,非常好食,很快食晒成碟。二人餐主菜為鐵板豬仔骨配薯條沙律,豬仔骨略嫌香草味太濃,蓋過晒本身豬仔骨味道,薯條正常,熱上的。我見口渴,先叫了黃金海岸特飲,入面有波蘿及芒果汁加椰奶,本人覺得略酸,如果波蘿汁減少少會較好。另外,我們叫了鐵板香蒜牛肉,墨汁意粉,同埋2mm 薄的pizza, 先講牛肉,香蒜味過濃,食唔到牛味。墨汁意粉,就麻麻地,賣相已經唔吸引,食落口得咸味。但是pizza 非常好味,新鮮熱上,汁料配得好好,因為2mm 薄,很快就食左2件。最後叫了甜品,格仔餅幾好食,足料,配上雪糕一齊食,冷熱交錯,味道一流。整體食物味道不過不失。
打開餐牌,很多選擇,我們先叫了秋之風味二人餐。
二人餐包埋棒棒雞翼,配BBQ醬,非常好食,很快食晒成碟。
墨汁意粉,就麻麻地,賣相已經唔吸引,食落口得咸味。
整體食物味道不過不失。
2017-01-20