2024-08-29 2150 瀏覽
屋企人生日,一班人,緊係食中菜啦,識食一定係食粵菜啦!最後決定黎神燈食!餐廳嘅裝潢以簡單中式酒樓風格為主,燈光柔和。枱與枱好近,座位比較逼夾,但氣氛係正,係溫馨既。好多家庭、一班朋友專登訂位過嚟食飯,感覺上好似返咗屋企食飯咁。我哋點咗幾道招牌菜。首先係黑松露玻璃燒鵝,燒鵝肉質鮮嫩,黑松露味濃郁,搭配得恰到好處。 最難影得吸引既招牌菜!一啲都唔係外貌協會跟住出場嘅係伊比利亞叉燒王同埋有米佬豬手。叉燒半肥瘦適中,豬手炸到脆卜卜,米炸成脆米粒,再加上少少辣椒,好惹味,好岩送酒。唔夠喉,叫左神燈小炒王,蜜汁脆燒鱔同埋豉椒炒蟶子王。小炒王有啲失色,鹹了點,太乾身。燒鱔食落又甜又脆,厚到成舊壽司咁🤤太正喇。最後叫咗佢哋嘅小壽包,令整個生日晚餐畫上完美句號。服務員態度親切,好樂意幫忙影相。對每道菜嘅介紹都好詳細,而且對於客人嘅需求都非常留意。餐廳嘅價錢算係中上,但以食物質素同整體體驗嚟講,絕對物有所值。

我哋點咗幾道招牌菜。
黑松露玻璃燒鵝

跟住出場嘅係伊比利亞叉燒王同埋有米佬豬手。
西班牙豬叉燒

有米佬豬手

小炒王

燒鱔食落又甜又脆,厚到成舊壽司咁🤤太正喇。
燒鱔

最後叫咗佢哋嘅小壽包,令整個生日晚餐畫上完美句號。
壽包

服務員態度親切,好樂意幫忙影相。
對每道菜嘅介紹都好詳細,而且對於客人嘅需求都非常留意。

2024-08-17
慶祝紀念