2020-04-10 691 瀏覽
上水真係好少去,咁岩入到黎都見到係要必黎廣城。黎到廣城都係試呢度既經典常餐,因為最近少左人出街,星期六都唔太使等位就入到去食,係坐得比較逼啲。常餐($42)鮮牛肉通粉係有啲似深水埗維記既湯底,牛肉好足料,通粉無過淋已經叫好合格。跟餐蛋治 ($3)出色既即製蛋治,上枱時間係通粉之後,今次叫左烘底,感覺上會比軟軟既包黎得好食,蛋既份量都非常足夠,如果唔太餓,單食呢個都夠曬。菠蘿油另一個餐無叫蛋治,要左菠蘿油代替,最鍾意牛油係大大片而無因為個包熱而溶左部分,都好好食。今日無試到紅豆冰,但呢度既熱奶茶係要一試,夠滑又唔會苦。黎之前已經知鋪頭會坐得比較逼,但店內員工急趕得黎態度都算有禮,呢種算比較舊式有歷史既冰室買少見少,希望可以繼續屹立係上水啦。

常餐($42)
鮮牛肉通粉

跟餐蛋治 ($3)

菠蘿油

今日無試到紅豆冰,但呢度既熱奶茶係要一試,夠滑又唔會苦。