餐廳: 城中鴨子
資訊:

2023-09-04 1113 瀏覽
差到平時懶得寫食評嘅我都要黎放負。首先入座so-called俾大張d嘅近窗口位,其實就係最入嘅一張我估係員工餐檯,正對著入後廚房嘅門口,隻機器人係咁送污糟碗碟入去又開唔到門等係度,我地望著d污糟碗碟好影響食慾。而且坐係咁隔隙位,叫極都冇人理。然後叫咗半隻鴨啦,等咗40分鐘,中間催過,阿姐就話係要等㗎啦,即烤㗎嘛。咁點解唔事先講明?人地要等20分鐘以上都會係menu寫清楚先啦。最後終於等到啦,點知上嗰籠餅皮塊塊都中間裂開咗,一塊變兩個半塊,點包?叫阿姐黎換,一句唔好意思都冇,西口西面換過一籠。終於可以食嗰半隻鴨啦,以為幾美味啦。其實皮同肉係完全分離嘅,皮烤到乾柴柴根本咬唔到郁,肉都淨韌,好似嚼香口膠咁,又有鴨騷味,真係唔得。最後我地仲包緊,冇手得閒之際,佢就隊張單黎叫埋單喎。我真係無語,淨係想快d離開。總之,係我咁大個人試過由服務到食物質素都最差嘅一間舖頭。😫
差到平時懶得寫食評嘅我都要黎放負。
總之,係我咁大個人試過由服務到食物質素都最差嘅一間舖頭。😫