2013-06-14
端午節假期前席約了好友們吃飯, 早一日先BOOK 好驚BOOK 唔到, 點知一BOOK 就有位, 準時7:30 到達, 上到去, EE..... 得3-4 枱, 咁吉既 ? 假期前席WOR....... 心想, 可能仲早呢.... ANYWAY, WAITRERS 們都很有禮..... 立即安排座位, 都幾舒適。先ORDER 刺身, 三文魚(正常), 魷魚 (超UN 咬唔開), 鮑片(正常), 小貝柱(唔掂好腥), 油甘魚 (幾好), 榮螺 (好UN, 但無魷魚咁UN), 醋青魚 (正常), 甜蝦 (細隻無咩味)食完第一ROUND 刺身後, 我們決定只ENCORE 三文魚和鮑片....前菜ORDER 了什麼味噌青瓜, OMG, 這個難食沒有味 , 青瓜還青瓜, 味噌(似中國面豉多D)還味噌...刺身沙律好腥好腥, 蟹子沙律無咩味....到壽司LA, 壽司質素不錯, 但舊飯太大舊而且很實, 我食幾件已經飽左 , 最好食係芝士炸蝦壽司, 值得一讚係軍艦壽司KEEP 到有脆的紫菜 , 不過辣味三文魚軍艦有怪味, 懷疑用不新鮮的三文魚整 串燒全部都是汁燒和好咸, 雞亦不香脆, 多春
天婦羅/ 炸物: 蝦(正常), 蕃薯 (OK), 生蠔 (厚粉, 好腥), 雞軟骨(無味)
吃到咁上下, 雖然我朋友未飽, 但我們都決定不再ORDER 了, 費事唔好食浪費, 最後ORDER 甜品, 甜品好似好多選擇, 有APPLE PIE, NEWYORK CHEESE CAKE, PUFFS, 燒甜薯等等, APPLE PIE 是炸的, 麥記FEEL, 不過麥記好食D, NEWYORK CHEESE CAKE, 來到時嚇了一跳, CHEESECAKE 竟然是炸的!!! 發生咩事, 做咩好地地一件CHEESECAKE 要拎去炸??????? 如果佢寫明係"炸" CHEESECAKE, 我一定不會叫。仲有燒甜薯, 我唔介意你燒定, 但唔好叮LOR 唔該!!!! 好難食。
我覺得你收得268加一, 叫得自己做FINE DINING, 係未應該注重一下食物質素呢
題外話/補充資料:
7點幾食到9點幾都係座滿一半, D STAFF 好得閒不停加茶收碟換碟, ANNOYING!!!
值得讚係D STAFF 反應快, 刺身厚切, 我地應該食到9:30 交枱但我們坐到10:00 都沒有被趕走, 但不會是我再光顧的理由