2022-07-03
平時食炸雞黎黎去去都單款或者雙拼,想食多幾款都唔得,勁冇癮。今次見上網推介Sodam Chicken有放題式食法,第一時間帶埋朋友仔上黎踩下場⋯ ✨炸雞焗雞放題 $178/位90分鐘放題,包齊多款口味炸雞、是日pizza、各款小食,全部都係任食。飲品雖然另外加錢,但買一送一都好抵,仲有幾款啤酒俾大家揀,岩晒「炸雞配啤酒」的你。 ⦁ 黑糖脆脆炸雞隻味係新推出,黑糖醬加埋粟米脆片,食落有種焦糖爆谷的感覺。黑糖味好重,岩晒飲開黑糖珍奶的朋友仔。 ⦁檸檬柚子炸雞都幾開胃,酸甜度適中,食落有種refresh的感覺。 ⦁黃金咸蛋黃炸雞對我興趣不大,但朋友食完再食,佢話有種流沙質地,完全係感覺享受。 ⦁蜜糖蒜香烤雞個人比較推薦尼款,蜜糖味重得黎唔算好甜,似平時BBQ的時候狂落蜜糖的感覺,但不失香脆的口感。 小食有泡菜、酸蘿蔔、涼拌水冷面、柚子醋沙律等,個人力推酸蘿蔔同柚子醋沙律,完全可以解炸雞既熱氣。 總結一下,試齊咁多款炸雞,每款都系熱辣辣,肉質唔乾好滑。重點全部都系無骨,岩晒「鍾意食炸雞但唔鍾意有骨」的女神。順帶一提,店內提供的手套好厚實,用完之後對手都係勁乾淨同唔油。
✨炸雞焗雞放題 $178/位
⦁ 黑糖脆脆炸雞
⦁檸檬柚子炸雞
都幾開胃,酸甜度適中,食落有種refresh的感覺。
⦁黃金咸蛋黃炸雞
⦁蜜糖蒜香烤雞