2018-09-11
難得媽媽願意陪我食台灣野食!放咗教會崇拜後,黎到銅鑼灣,見這間台式料理餐廳在希慎附近,好方便的地點,又多客人,而且門面設計好靚好多 🌸🌺🌷🌹所以吸引了我們來品嚐品嚐內部環境的設計是用心裝飾,有好多懷舊的相片、影畫、poster; 以花及樸實的磚牆作配置,好舒服喔背景音樂是英文輕快的歌曲,好好聽!台式美食是我其中的最愛!今次選了滷肉飯、犇之三寶麵及鹽酥雞。(3個都有推介牛牛標誌)犇之滷肉飯半隻滷蛋、香濃而且吸收了滷肉的香及台式飯(好濃又正)滷汁都好好味、飯又軟硬適中!配上半隻滷蛋,好滿足喔犇之三寶麵好大碗!好吸引又香噴噴!食指大動牛腩、牛筋同牛肚都各有特色!牛肚爽口又香牛味;牛筋好軟腍、入味;牛腩肥瘦剛好、一層一層,好有口感愛牛者必試麵條好彈牙又正!好煙韌!宜蘭鹽酥雞這個鹽酥雞好香好熱辣辣!雞味香、微微咸香、酥味香濃;多汁又滑溜的雞肉、炸皮唔厚,超推囉下面有一塊塊剛剛炸起的蝦片,香脆又熱辣辣,好愛喔這是一間有質素又環境優質舒服的台式餐廳!
背景音樂是英文輕快的歌曲,好好聽!
犇之滷肉飯
犇之三寶麵
好大碗!好吸引又香噴噴!食指大動
麵條好彈牙又正!好煙韌!
宜蘭鹽酥雞
這個鹽酥雞好香好熱辣辣!
下面有一塊塊剛剛炸起的蝦片,香脆又熱辣辣,好愛喔
這是一間有質素又環境優質舒服的台式餐廳!