2022-08-23
Blooms Coffee地址: 銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場食通天11樓Open Area=====================約左朋友係times square 等,佢突然要ot 我又唔想企係街熱又濕等,上去搵了間coffee shop 飲野食蛋糕,坐係度舒服地等佢coffee 分3個size,點了coffee latte $52 18oz ,奶味可平衡咖啡本身架酸同苦味,朝早通常飲到齋啡,但中午過後過是怕咖啡因吸收太多失眠,似有奶架latte coffee cake 放係係玻璃櫃入面,強白光燈照住見到都流口水,賣相甚為吸引,就好似女生開了強光燈美圖,打靚了個樣。作為男人,點了個平實架蛋糕來食muffin $38 blueberry , 個muffin 都幾濕潤,面上大大粒blueberries $28 marble cake 是雲石蛋糕,好重牛油香架,好喜歡黑色朱古力味架紋路。呢間coffee shop 除了因為明星開設令好多人來朝聖,咖啡香醇,人唔會好多同迫,等人式慢活
=====================
作為男人,點了個平實架蛋糕來食