2010-06-03
去完隔離書樓,又落雨,又凍左,係弼街附近行左一陣,唔想食壽司,因為天氣凍左,見到"胡先生"招牌笑容相,而且都幾多人光顧,一邊已經客滿,一邊得返 一張枱,係咁樣情況下,就吸引左我同老公去光顧,店員也很醒目,我地因第一次光顧,問左幾條問題,好似那樣辣唔辣?好唔好味....等,也很親切地答,值得一讚,見到枱枱也叫海南雞飯,所以我們也叫了海南雞飯雞就好好味,好滑,對一個減肥中的我來講,也忍唔住吃晒所有雞皮,不過,也沒有後悔,唔吃真係太過份啦,我唔吃得太辣,所以以為不能吃那雞醬,店員提供多一小碟甜醬油,原來雞醬唔係好辣,但我覺得甜醬油,更好味,好快,....所有雞也被我吃晒,仲剩下好多白飯,所以再叫串燒,很驚訝,好好好味,肉好新鮮,不過9元一串,但兩口也吃晒,比較貴,那沙嗲醬,唔辣,係甜甜地,好想吃多幾串,但需時好耐,差唔多十分鐘,所以要吃的,一定要早些叫,值得推薦,一定好吃過街邊的.我老公點了青咖哩飯,雞好滑,好好食,但他認為唔夠辣,也同張餐牌相好唔同,份量太細,佢話一個大男人真的唔夠飽,要兩碟才足夠.飲品方面,我們點了"椰汁冰",很濃椰汁味,唔會好浠,但太多冰.整體來講,不過不失,但差唔多四
整體來講,不過不失,但差唔多四十元的雞飯,雞實在太少,但所有的味道真的好好,可以吃晒,希望努力做更好