2015-07-14
其實真係盡量唔想寫負評,let it go,咪俾負能量侵蝕靈魂..不過啱啱食完餐生日飯,嗚嗚嗚~~俾friend鵝咗成晚...朋友提議去小平津,我唔鐘意,反建議去未試過嘅白鮨..終於..唉..真遺憾.Friday,booked枱時講明個半鐘交檯,好受歡迎咁,七奌去到,咁可疑,得幾枱人?!真係要相信羣衆,係CWB,多人排隊嘅衰極有個譜.悕慎無乜人等嘅,真係次次都中伏.朋友請食飯,我就㨂d平民化少少嘅嘢,叫咗:軟殼蟹沙律蟹件其實都酥脆,不過沙律菜mayonnaise就明顯過多,好似唧多咗費事嘥咁..終於漿住個嘴,成口沙律醬.十件壽司拼盤好耐好耐未食過水準咁喳,咁唔新鮮嘅壽司,俾人感覺係迴轉帶轉咗一個下午賣唔出,擺到乾哂,魚肉顏色喑唖,一夾起啲飯就散成幾嚿..好彩食完都冇事發生..燒物拼盤陣容好強勁咁,不過唔好食俾幾大件你都無用..牛舌肉質好霉,好似炆完再燒?雞翼雪味好重,肉丸質地好似撈咗好多粉,分唔到豬定雞,豬腩嚡到好難𡁻開,整體唔合格,繼續食只是為生存,同埋唔好浪費嘢.牛肉什麼什麼牛肉面頭嘅沙律醬,又係另一個失衡,使唔使落咁多?!Order,侍應好體貼問要幾成熟?我話medium rar
不過啱啱食完餐生日飯,嗚嗚嗚~~俾friend鵝咗成晚...朋友提議去小平津,我唔鐘意,反建議去未試過嘅白鮨..終於..唉..真遺憾. Friday,booked枱時講明個半鐘交檯,好受歡迎咁,七奌去到,咁可疑,得幾枱人?!真係要相信羣衆,係CWB,多人排隊嘅衰極有個譜.悕慎無乜人等嘅,真係次次都中伏.
朋友請食飯,我就㨂d平民化少少嘅嘢,叫咗:
牛肉面頭嘅沙律醬,又係另一個失衡,使唔使落咁多?!
Order,侍應好體貼問要幾成熟?我話medium rare,來到係十二成熟,忍咗成晚,最終要反映意見,captain好nice幫我哋再整過碟..再來,是九成半熟,我放棄了..captain再問意見,我都費事難為佢..笑笑就算.反正唔會再嚟.
原來低處未見低,跟住到隔離枱投訴杯Asahi生啤酸嘅!?!?搞咗好耐,嚟番支樽裝啤酒俾佢哋..啤酒,原來都可以變酸..
呢餐生日飯我就食得唔多快樂,不過希望佢哋可以改進吓食物質素,之後d顧客食得開開心心咪好囉..