今日嚟到"多毛"午餐,呢間其實係一間貓貓Cafe,入邊分分鐘搵到有成幾十隻貓貓😸,每一個角落見到貓貓嘅身影,牆上面,玩裏面,毛公仔,活生生走來走去貓貓,貓,全部都係貓。呢個地方真係啱晒愛貓人士,非常治癒。貓貓好乖,唔會搞你啲食物。👍呢度嘅食物都好好味,而且仲好靚。我叫咗一個意粉和一杯飲品。煙鴨胸青醬意粉🍝非常惹味嘅煙鴨胸青醬意粉,入邊仲有加咗洋蔥🧅和蒜頭🧄,令味道更鄉鎮濃郁,青醬夠多又夠濃郁,每一條意粉都掛滿青醬,味道十足,真係好好食。鴨胸肉切片煎香,迫左啲油脂出嚟,佢有少少燶燶哋,極之好味!鮮奶抹茶🍵🥛鮮奶抹茶飲品真係一個令人精神為之一振🌟嘅選擇,尤其係熱辣辣嘅天氣下🌞,一杯冰凍嘅鮮奶抹茶就最啱飲。你睇啲抹茶粉均勻噴灑喺頂層,綠綠嘅色澤就好似日本嘅春天一樣🌿。抹茶味道濃郁得嚟,又帶點微妙嘅苦味,同嗰滑嘅鮮奶完美融合,甜而不膩😋,飲落去真係有種幸福嘅感覺🥰。而且阿,抹茶仲有提神醒腦嘅功效,對愛美嘅人士嚟講仲有美容效果💆♀️。即刻散發出一種靜謐又悠閒嘅感覺,係茶歇時間或者返工返學嘅好夥伴💼📚。即使係喺家居工作嘅日子🏡,一杯鮮奶抹茶都能夠為你嘅一日帶嚟一點小小嘅喜悅與安慰😌。

煙鴨胸青醬意粉🍝
鮮奶抹茶🍵🥛