2023-01-30 28 瀏覽
屯馬開通之後去九龍城方便好多,今日約埋好姊妹一齊去試下Omakase,晚餐只有兩個套餐選擇,我地就揀左秀。鱈魚白子下面有蛋黃上面係自家製xo醬,味道好特別有驚喜,白子滑嘟嘟。赤貝加左橄欖油同檸檬汁山葵,味道爽脆帶少少海水味道。平目魚 包住燒左魚邊同芽葱,上面土佐藻啫喱,魚肉嫩滑,味道酸甜開胃。熟成一周鰤魚用左醬油漬方法漬製,肉質緊至結實,油脂味濃,配上香葱味道清新。熟成兩周拖羅,甘香味道濃,口感豐富。赤身醬油漬,油脂分泌平均,入口即溶。櫻煮八爪魚超級軟林,可以一絲絲拉出,醬油味鮮甜。炸金鯛魚質嫩滑,魚皮炸到脆卜卜,配上宮崎洋葱汁味道更惹味。目仁奈入口順滑,味道鮮甜加左青瓜漬帶點清新感覺。北寄貝新鮮爽口,加左青檸汁香草醬味道更上層樓。紹興酒醃漬牡丹蝦好有驚喜,牡丹蝦爽嫩鮮甜,食到淡淡地嘅紹興酒味。京都海老芋配松葉蟹柚子汁炸過芋頭外脆內粉,松葉蟹鮮味濃郁加左柚子汁味道多左份清新嘅感覺。根室赤上海膽入口口感creamy,鮮味十足。煙燻木銀鱈魚肉質嫩滑,邊位炙燒過多左份油脂香,加左生熟蒜味道濃郁。海鰻手卷海鰻油脂豐富,醬汁香甜,師傅烤左一下紫菜,紫菜更加香脆。拖羅手卷加左蘿蔔蓉增添口感,拖羅蓉

鱈魚白子

赤貝
加左橄欖油同檸檬汁山葵,味道爽脆帶少少海水味道。

平目魚

熟成一周鰤魚

熟成兩周拖羅,甘香味道濃,口感豐富。
赤身醬油漬,油脂分泌平均,入口即溶。

櫻煮八爪魚
超級軟林,可以一絲絲拉出,醬油味鮮甜。

炸金鯛
魚質嫩滑,魚皮炸到脆卜卜,配上宮崎洋葱汁味道更惹味。

目仁奈
入口順滑,味道鮮甜加左青瓜漬帶點清新感覺。

北寄貝
新鮮爽口,加左青檸汁香草醬味道更上層樓。

紹興酒醃漬牡丹蝦
好有驚喜,牡丹蝦爽嫩鮮甜,食到淡淡地嘅紹興酒味。

京都海老芋配松葉蟹柚子汁

根室赤上海膽
入口口感creamy,鮮味十足。

煙燻木銀鱈魚
肉質嫩滑,邊位炙燒過多左份油脂香,加左生熟蒜味道濃郁。

海鰻手卷
海鰻油脂豐富,醬汁香甜,師傅烤左一下紫菜,紫菜更加香脆。

拖羅手卷
加左蘿蔔蓉增添口感,拖羅蓉入口綿密。

江户前玉子
用左雞蛋,魚肉,蝦肉整成,食落好似海綿蛋糕,口感綿密有彈性。

平茸赤羽太清湯
味道鮮甜無比,魚肉嫩滑。

甜品
日本靜崗蜜瓜甜度十足。