2018-04-17 225 瀏覽
呢日去尖沙咀睇完馬戲表演,同男友係openrice 搜尋到呢間好多好評嘅餐廳試下。打開餐牌嘅第一頁,唔係菜式名,而係有兩句英文『Eating is a necessity. But cooking is an art.』,開宗明義話比你知佢地走嘅路線。而餐桌上,每個位都有一張印有勉勵句子的小卡,張張不同,係比客人可以拎走嘅,都幾特別啊。我地叫嘅野食無論係擺位或者顏色都靚嘅,係度分享下:香煎帶子配大野菇 - 呢個頭盤係男友點嘅,佢知我鍾意食菇,咁呢隻菇都冇令人失望,放得落3隻帶子係面,又香噴噴,又juicy。帶子香草醬意大利飯 - 意大飯都係我摯愛,香草醬令個飯食落好清新,飯同埋醬汁煮得恰到好處。香煎紐西蘭羊扒配羊奶芝士 - 羊奶芝士係散落在羊扒之上,我地叫7成熟,羊扒好食,但我更想讚嘅係佢嘅伴碟菜-西蘭花,令我眼前一亮,因為唔係平日P街市常見嘅普通西蘭花,而係尖頭嘅西蘭花,小小嘅不同,但卻睇到廚師嘅心思。火焰雪山 - 一個為完美晚餐寫上句號嘅表演環節,侍應哥哥將座山送到我地面前,然後即場表演火燒雪山。雪山外層口感似BBQ的半熔綿花糖,雪山內有朱古蛋糕同冰凍嘅雪糕。佢地食嘅時候會沾到少
嘅餐廳試下。

我地叫嘅野食無論係擺位或者顏色都靚嘅,係度分享下:

。雪山外層口感似BBQ的半熔綿花糖,雪山內有朱古蛋糕同冰凍嘅雪糕。佢地食嘅時候會沾到少少燒山餘下嘅白蘭地,我嘅味雷話比我知佢好忙

呢餐埋單近$700﹐綜合環境、心思、食物質素、份量、地理位置等,都合理。

香煎帶子配大野菇

帶子香草醬意大利飯