2019-05-13
餐係尖沙咀港威商場(海旁), 幾有情調,幾有feel.坐得舒服之餘又望到過海.泰國菜大多數主打酸、辣、鹹、甜、苦等五味為主,加上香料配菜種類繁多,令人無論在舌尖上還是心靈上都得到很大的滿足感。咖喱我地選擇左一個比較特別的, 「香濃馬沙文咖喱牛腩」+小食拼盤 ($168)咖喱牛腩:牛腩非常好味, 好大件, 好足料, 充满住牛肉既獨有牛香味, 而最正既係佢加左紫蕃薯, 而唔係用普通既薯仔, 感覺個層次又再提升左一級! 小食拼盤: 好多野, 有泰式沙嗲雞串、泰式沙嗲豬肉串、藍象炸蝦餅、好似炸雲吞既「脆皮青咖喱黃金包」每一樣都細細件, 有兩件, 可以試多幾種唔同既野食吖嘛! 最啱我地呢啲唔係食得超多野但又心大心細想試多幾款唔同野食既人! 個串燒其實係有兩種醬汁, 比你任君選擇, 有沙嗲汁, 又有甜酸雞醬,
咖喱牛腩:
小食拼盤: