2023-11-03 133 瀏覽
#搞串個pantry今次我哋喺放假時候📆一路搵嘢食,一路享受假期休閒🏖️嘅感覺。我哋去咗 #銅鑼灣 登龍街,即係最多嘢食嘅位置🍴!今次就試下一間樓上 #西餐廳 👨🏻‍🍳,餐廳用光影、乾花等等嘅佈置💐,成個環境都幾有feel。舖頭仲有一啲小故事嘅卡仔📝,同時間享受到文青🧑🏻‍🎓嘅感覺。🐟香煎加州鱸魚柳配帆立貝, 日式芥末籽忌廉汁($168)鱸魚柳煎得好香😍,表面金黃酥脆,入面魚肉腍身。帆立貝🦪煎香咗,同時有咬口,味道唔錯。再加上日式芥末籽🇯🇵忌廉汁,味道更加濃郁。🥩烤美國牛翼板扒(10oz)配韓式燒肉汁($198)牛翼板扒🐮烤得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,粉紅色💕嘅部份真係好吸引!每一啖牛肉香味都唔錯😋。調味料除咗有經典嘅胡椒鹽🧂,仲有韓式燒肉汁🇰🇷,增添咗風味,推薦!🍳吉列牛肉薯餅(+$38)吉列牛肉薯餅炸得香脆🤤,火候啱啱好,又夠酥脆,又唔會過咗火。薯餅入面嘅牛肉薯蓉🥔,打得好細滑,口感好好😆!🧁精選蛋糕: 焦糖布甸奶凍(+$28)焦糖布甸奶凍🍮有香滑嘅口感,挺身得嚟,又夠綿滑😝。加上焦糖🍭嘅甜味,同埋焦香味,好啱配埋綿滑嘅奶凍🍼。
#搞串個pantry

🐟香煎加州鱸魚柳配帆立貝, 日式芥末籽忌廉汁($168)

🥩烤美國牛翼板扒(10oz)配韓式燒肉汁($198)

🍳吉列牛肉薯餅(+$38)

🧁精選蛋糕: 焦糖布甸奶凍(+$28)
2023-11-03
  • 香煎加洲鱸魚柳配日本帆立貝配意式香草忌廉汁