2024-08-29
今日同朋友去食旺角既一鍋堂,呢間係一間食經典港式火鍋嘅餐廳,除咗裝修幾靚,環境都好舒適,好適合一班朋友坐低邊傾偈邊打邊爐今次我哋揀咗60分鐘半自助火鍋放題($68),呢個套餐幾好,湯底好多選擇之外,配料仲好新鮮!我嗌咗鹹菜胡椒豬肚湯,湯底經過長時間慢煮之後,鹹香適中,豬肚仲非常爽脆,胡椒又好醒胃!配料方面,我揀咗福州木耳魚丸,木耳丸嘅口感好特別,食落嘅時候仲食到入面啲木耳又爽又脆!另外仲嗌咗響鈴同凍蝦,兩樣都好新鮮同好好味!咖哩豬皮魚蛋同泡椒燘豬手都很不錯,可能因為我本身都好鍾意食辣嘢!再配埋麻辣鴨血豆品同紅燒豬軟骨,成餐都真係好豐富,湯底同每樣配料都令人讚不絕口!無論係食物質素定係價錢,一鍋堂都好啱我心水!係呢排食過最好味嘅一間,食完之後好滿足,鍾意打邊爐嘅話,你哋一定要去試吓,食依家實唔會失望