2019-03-16
今日去上水試下一間由朋友介紹嘅西餐, 餐廳環境幾有氣氛, 每張枱上都有小蠟燭, 座位闊落, 坐得舒服,乾淨。食物嘅種類都有幾多選擇, 意粉,意大利飯,薄餅,扒類等等。是日餐湯 (煙肉薯仔湯)平時食西餐都好少機會會試到呢隻湯, 個湯都幾重薯仔味, 另有少少嘅煙肉香味, 配餐湯除咗有香草包之外,重有 breadstick .黑松露卡邦尼意粉係用咗扁闊麵嚟做, 醬汁有煙肉,洋蔥 ,黑松露。 個醬汁好creamy, 充滿煙肉嘅鹹香,加上黑松露,好食。8oz 安格斯牛肉芝士漢堡因為店員落單時推介漢堡肉係自己叫安格斯牛肉返嚟做成,所以試下,上到枱有d驚食唔曬,因為個漢堡包好巨型, 要薯條同沙律菜伴碟, 沙律菜有啲黑醋汁調味。 個漢堡包主要有芝士,漢堡肉 ,蕃茄,紫洋蔥,生菜, 個包焗到脆身, 芝士就溶喺漢堡肉上, 個漢堡肉夠厚身, 切開有肉汁流出來,好有牛味, 漢堡肉入面嘅肥瘦比例都幾好, 因為如果瘦肉嘅比例比肥肉多, 食落就會好鞋, 但呢嚿肉一啲鞋嘅感覺都冇。香烤羊仔柳配牛肝菌醬同漢堡包一樣份量十足, 淨係配菜都有好多種烤蘆筍 ,車厘茄,西蘭花,椰菜花,意大利青瓜和薯仔,另外有薄荷醬提供。食羊肉
食物嘅種類都有幾多選擇, 意粉,意大利飯,薄餅,扒類等等。
是日餐湯 (煙肉薯仔湯)
黑松露卡邦尼
8oz 安格斯牛肉芝士漢堡
香烤羊仔柳配牛肝菌醬
食羊肉通常都係食羊腩或者羊架, 羊仔柳呢個部位比較少見, 羊仔柳揀咗七成熟,羊仔柳用咗迷迭香嚟調味,好淋身, 少少騷味都食唔出。