餐廳: Hidden和洋食屋
資訊:

之前朋友喺呢楝大廈睇植物,發現咗隔籬呢間食店,呢日咁啱喺呢頭出沒,特登上去試試見到有套餐menu,order 一個餐,就有齊主食、小食 同 飲品. 主食同小食嘅選擇都幾豐富,牛、雞、魚、蝦、蔬菜都有得揀. 我嘅Combination 係 🐮👅➕🐔➕🍹🔸主食:特製蔥醬煎牛舌丼🐮👅厚切牛舌外層微微香脆,內裡軟腍特製蔥醬惹味,就咁撈飯食就得,拌牛舌食又得丼飯加咗 ‘紅薑片’ 同 ‘沙律菜’ 點綴,視覺效果同健康程度加分✨✨🔸小食:鹽麴唐揚炸雞(3件) 🐔原本想揀燒日本手羽先,點知冇供應跟住揀咗呢個炸雞竟然有驚喜喎鍾意佢冇厚厚嘅炸漿,皮脆之餘,雞肉厚身而且嫩滑,調味亦適中好味得嚟唔會好熱氣😌🔸飲品:柚子雪葩梳打🍹加咗日本柚子雪葩嘅柚子蜜梳打甜酸度、冰量合適,味道好夾主食同小食,飲得舒服😋 估唔到呢間樓上舖帶俾我幾多驚喜✨✨✨今次揀咗嘅食物味道唔錯之餘,地方寬敞,食得舒適,食店佈置又富有東洋風味,除咗提供好多card games 同chess game俾食客玩,仲有部街機喺度免費任玩!非繁忙時段食完嘢仲可以同朋友邊玩邊傾偈!已被bookmark為”可回頭系列” 😊

我嘅Combination 係 🐮👅➕🐔➕🍹

🔸主食:特製蔥醬煎牛舌丼🐮👅
厚切牛舌外層微微香脆,內裡軟腍
特製蔥醬惹味,就咁撈飯食就得,拌牛舌食又得
特製蔥醬煎牛舌丼

🔸小食:鹽麴唐揚炸雞(3件) 🐔
原本想揀燒日本手羽先,點知冇供應
跟住揀咗呢個炸雞
竟然有驚喜喎
鍾意佢冇厚厚嘅炸漿,皮脆之餘,雞肉厚身而且嫩滑,調味亦適中
好味得嚟唔會好熱氣😌
鹽麴唐揚炸雞

🔸飲品:柚子雪葩梳打🍹
加咗日本柚子雪葩嘅柚子蜜梳打
甜酸度、冰量合適,
味道好夾主食同小食,飲得舒服😋
柚子雪葩梳打

估唔到呢間樓上舖帶俾我幾多驚喜✨✨✨