2022-04-10
#港式eatcovery #紅磡eatcovery💡有驚喜的冰室🥰早前有朋友介紹過呢間新開冰室,所以特登走過去紅磡食,裝修都比較新同空間感舒適,而且用上落地玻璃,所以太陽自然光可以穿入黎,令到店舖好光猛🌞🍽蟲草花椰子雞米線🐔一放上枱,已經聞到好香椰子味🥥,湯底非常清甜,濃郁得嚟唔會油淋淋,好香奶香味。雞肉夠哂嫰滑,仲加錢轉左雞脾🍗啖啖肉,份量都幾多,而米線係比較腍身,加埋蟲草花同黑木耳,感覺上更健康😍👍🏻推介!🍽咖喱炸豬扒飯🐖吉列豬扒係呢度嘅招牌,豬扒真係大過塊面既,好震撼。豬扒炸得好出色,用上了好薄麵包糠,好香脆😋完全無油膩感覺。而馬來咖哩又係另一賣點,好香咖哩味,又帶點辣,咖哩汁入面放左炸薯角同青椒及洋蔥,吸曬咖喱汁,好惹味😋🍽粒粒華田脆脆雪山🏔️西多士呢個真係好吸引,西多士除咗有牛油同煉奶外,表層仲加左好多阿華田粉,當牛油融左之後,完全滲入左西多士,令到感層感即刻昇華左。西多士口感比較鬆軟,邪惡得黎又好食❤️🍽紅豆奶茶☕️奶茶茶味香濃,飲落夠順滑,紅豆多得黎非常綿,正!🍽薑蜜飲落夠曬暖胃,又唔會太辣,岩岩好👍🏻
💡有驚喜的冰室🥰
🍽蟲草花椰子雞米線🐔
🍽咖喱炸豬扒飯🐖
🍽粒粒華田脆脆雪山🏔️西多士
🍽紅豆奶茶☕️
奶茶茶味香濃,飲落夠順滑,紅豆多得黎非常綿,正!
🍽薑蜜
飲落夠曬暖胃,又唔會太辣,岩岩好👍🏻