2018-05-31 72 瀏覽
約左朋友係銅鑼灣食飯,上OpenRice睇下,見到呢間舖感覺好似唔錯,所以就即刻訂位試下。book左7點半,去到既時候只有1枱客人,過左一陣就滿了8成了!初初以為呢間餐廳應該幾大,原來唔係好大架乍,好在我地有book位!去到已經好肚餓啦,同友人睇過餐牌後,叫左2個意大利飯同每人加左$88轉套餐,套餐包前菜、餐湯同埋野飲!飲品就係咖啡茶果D。大概坐左10分鐘,前菜就黎啦!白酒煮蜆,洋蔥配上蜆,味道非常好味!淨係食呢個都覺得加錢加得好!鵝肝什菌湯,味道非常濃郁,唔會好稀,飲落都飲到菇粒黑松露蟹肉意大利飯,完全無諗過咁足料,個飯一黎到已經聞到好香既黑松露味,D蟹肉唔會得好少,而且已經撈左落D飯到!飯入面仲有菇,所以食落好香!香煎帶子墨魚汁意大利飯,帶子好大粒,煎到外脆內軟,個飯應該係加左檸檬汁,食落酸酸地,唔會好漏!同樣呢個飯入面都有菇,感覺好full!其實食完個餐都好飽,但又好想試下佢既甜品,所以就叫左一個蛋糕同埋雪葩!北海道千層蛋糕,味道唔錯,食落唔會好似Lady M咁漏,可能冇佢咁大份啦!菠蘿雪葩(是日精選),雖然比其他甜品貴,但真係好好味!個雪葩好菠蘿味,但又唔會好似出面果D咁好甜!

大概坐左10分鐘,前菜就黎啦!
白酒煮蜆,洋蔥配上蜆,味道非常好味!
淨係食呢個都覺得加錢加得好!
鵝肝什菌湯,味道非常濃郁,唔會好稀,飲落都飲到菇粒

黑松露蟹肉意大利飯

香煎帶子墨魚汁意大利飯

菠蘿雪葩
菠蘿雪葩(是日精選),雖然比其他甜品貴,但真係好好味!個雪葩好菠蘿味,但又唔會好似出面果D咁好甜!非常好味!

雖然上菜追度較慢,但全部食物都好好食!值得推薦
2018-05-29
黑松露蟹肉意大利飯