2011-11-07 18 瀏覽
好耐冇去和民食野, 因為覺得無乜特別. 今次特別早少少來到 (6:30PM), 點知都係要等位. 一等就等左40分鐘...........雖然等位耐左D, 不過服務唔錯, 起碼service都算快~冇餓親我~今次叫左以下幾樣野~竟然有驚喜:1) 三文魚刺身: 都算新鮮. 不過冇乜特別. wasabi俾得太少, 唔夠我同愛人點.2) 芝士蟹肉帶子丸($38) : 炸得好脆, 奉勸大家點呢個食既時候小心d. 皆因內裡餡料太水. 一咬落去會噴出來~3) 陶板牛舌 ($38) : 除左唔夠厚之外冇咩好挑剔, 好好味~~~ 侍應姐姐見我地張台細又叫左火鍋, 細心咁問我地好唔好先煮左再上. 我地好欣然接受佢既溫馨提示. ^3^4) 北海道相撲火鍋 ($68): 見今期推介就點左. 其實同普通相撲火鍋差不多. 配料有: 菜, 蜆, 雞肉, 紅蘿蔔, 腐皮布包, 豆腐, 金菇...等等. size比我想像中大. 而個湯底又好清甜.o~i~shii~~~5) 芝士豚肉蛋包: 呢個係成晚最好味既一樣. 我同男友都唔係太好芝士. 因為唔係樣樣野夾芝士都好食. 不過呢個既芝士竟然同所有配料都好夾~! 另外叫

今次叫左以下幾樣野~竟然有驚喜:

三文魚刺身
芝士蟹肉帶子丸
陶板牛舌
北海道相撲火鍋
芝士豚肉蛋包
另外叫左一支清酒同綠茶雪糕. 有d價錢唔記得左, 不過印象中埋單係around $300. 呢餐係物有所值~!
綠茶雪糕
2011-10-29
40 分鐘 (堂食)
陶板牛舌
芝士蟹肉帶子丸