2018-03-13 58 瀏覽
今日出大角嘴搵friend子。我平時好少會過去呢頭,一路以為呢邊都係死城,但原來呢邊而家都幾多小店可以行。行到咁上下,我friend子就話帶我去佢平時至愛食既飯堂醫肚。反正我都唔熟路,你話點就點啦一望餐牌已經覺得驚喜。我以為大角咀係得茶餐廳架咋。但佢個menu係正式西餐既模式,款式多而且吸引,最重要價錢都算貼地美國肉眼牛扒12oz超厚超大塊,肉質鮮嫩多汁蜜糖慢煮烤豬手我未食過咁冧既豬手,完全唔使咬,入口即溶。豬皮有彈性但唔會似香口膠。金船長小食拼盤竟然有青口超鮮甜,炸物都非常脆口心太軟朱古力布甸蛋糕綿密,啲朱古力漏到火山爆發咁。太吸引所以我食哂先唔記得自己無影相唔會太甜,配埋雪糕簡直perfect match白牛黑牛飲得多,呢度竟然有白牛咁搞笑大角咀啲餐廳原來都有咁高質,睇黎呢啲好地方要黎多啲先得

美國肉眼牛扒12oz
超厚超大塊,肉質鮮嫩多汁

蜜糖慢煮烤豬手

金船長小食拼盤
竟然有青口
超鮮甜,炸物都非常脆口

心太軟朱古力布甸
唔會太甜,配埋雪糕簡直perfect match

白牛
黑牛飲得多,呢度竟然有白牛咁搞笑

大角咀啲餐廳原來都有咁高質,睇黎呢啲好地方要黎多啲先得