2019-05-04 188 瀏覽
今日同细佬两公婆食late lunch, 週末加上陣雨周圍又超多人,三個人諗来諗去都唔知食乜好,又想揾個静静地嘅環境坐吓,正搲爆頭之際醒起諾士佛臺呢個地方,有一段時間都無去過了,即刻上openrice搜吓有乜餐廳吸引,就揾倒呢間The Salted Pig🐷, 醒起之前有朋友介紹過話唔錯,於是即刻出發啦!下午3點嘅諾士佛臺果然清静,不過餐廳户外位置差不多都坐满,我地坐室内,一行入餐廳即刻有人带位招呼,service唔錯,依家响香港揾食有時真係貼錢買難受架,目無表情已經唔算差,黑口黑面嘅多的是,呢間餐廳嘅waiter & waitress都好nice,抵讚👍三個人簡簡單單叫左三様野,牛油果大蝦沙律+1/4隻suckling pig + seafood paella 。乳🐷好香,皮脆肉嫩👍真係估唔到有咁高質素,實在有驚喜未埋單我地已經講話下次再来要試pork knuckle了,期待會再有驚喜啦!

乳🐷好香,皮脆肉嫩👍真係估唔到有咁高質素,實在有驚喜

• suckling pig