2021-11-04 136 瀏覽
今日同舊同事飯一齊犯罪(飯敊), 梗係要食D邪惡食品.... 有一日佢哋講起銅鑼灣有間新嘢食lunch唔錯. 今晚我哋一齊去試試個晚餐. 小食叫咁薯條同雞翼. 由於我係海素者, 雞翼我冇試, 不過佢個blue cheese sauce不錯. 薯條夠脆係基本嘅, D sauce亦非常不錯!!! 佢哋有dinner set, 我哋3個各叫一個main一齊share. 咁dinner set有salad/湯/薏米水俾你2選1. 我冇揀湯..... 揀咗salad同薏米水. 我作為一個零糖人其實會嫌薏米水甜, 不過我自己溝水都ok, 老闆見我溝水都有問駛唔駛幫我加熱水. 其實算貼心㗎!同事叫咗個宮保蝦意大利粉同白酒蜆意大利粉. 我叫咗個三文魚籽煙三文魚蘆筍意大利飯. 佢哋嗰2個我唔記得影相.... 大家太肚餓.... 但作為意大利飯控, 佢個risotto al dente, 好creamy好有芝士味. 當然有人要食甜品作full stop, 個甜品幾靚咁樣..... 完全唔好甜品嘅我都忍不住試吓味....個apple crumble的確不錯, 有返一定嘅微酸, crumble夠香. 個豆腐雪
當然有人要食甜品作full stop, 個甜品幾靚咁樣..... 完全唔好甜品嘅我都忍不住試吓味....個apple crumble的確不錯, 有返一定嘅微酸, crumble夠香. 個豆腐雪糕非常不錯. 另外個cream brûlée呢..... 純粹我personally唔嗜甜得太緊要, 識煮嘢食都知面嗰層燒糖唔可能唔甜. 所以食一啖就好了..... 整體而言main dish very okay!!! 我會再去試其他pasta/risotto, 小店你要加油呀!!!
2021-11-03