2022-05-26 42 瀏覽
又發現到深水埗CP值高既小店, 而且仲係主打澳門葡國菜, 睇佢既格局本身以為係普通冰室, 點知食落好有驚喜。巨人豬扒包 $36講起澳門, 冇理由唔食豬扒包, 果然冇令我失望。淨係塊豬扒已經夠哂睇頭, 大塊到要切開先順利食到個包! 入面夾左生菜同蕃茄, 麵包烘到表面微脆, 一啖咬落去, 成口都係個感覺好滿足, 豬扒亦好香, 出色!咖哩豬扒飯 $56咖哩顏色望落以為淡口, 點知入口出奇既濃香, 如果加埋辣應該仲正! 豬扒一樣出色, 又厚又大塊, 口感易咬唔會韌!炸馬介休球 $33以為係蜆介鯪魚球D friend, 點知原來入面係綿滑既薯蓉, 表皮薄而香脆, 薯味濃郁, 而且即炸起超熱辣辣!金沙雞翼 $26好好好好食!好多餐廳都會整到蛋黃還蛋黃, 雞翼還雞翼, 依個真係必點, 佢既咸蛋黃融入到外皮, 鬆脆得黎亦食到蛋黃既金沙口感, 雞肉JUICY嫩滑, 味道一流!飲品方面亦都高質, 美祿鮮奶同埋宇治金時鮮奶, 兩者都做得濃郁兼質感濃厚, 就算加左冰都唔會溝淡哂!最後食埋個味道香甜既雙皮奶, 樣樣野都好好食, 真係值得回頭既一間平民店!

巨人豬扒包 $36

咖哩豬扒飯 $56