2015-05-26
一大班人黎到黃金海岸,點都要搵一間餐廳試下,感受下黃金海岸嘅風情! 可能咁岩撞正復活節假,所以黃金海岸都特別多人,街間餐廳都full晒禁滯。因為想快啲有得食嘅關係,所以我同班friend分頭行事,去唔同嘅餐廳等位。終於,都比我地等到!就係意大利餐廳Resto Restaurant, Pizza, Pasta, Ribs &Grill ! 因為多人嘅關係,我哋被逼坐係餐廳裏面,冇得坐喺出邊吹下風,不過驚喜嘅係裏面環境幾好,餐廳裝修都幾有情調,而且又係開放式酒吧,睇住對餐廳同廚房嘅運作,其實都係幾得意嘅事。不過,可惜嘅係佢枱唔夠大,叫左好多野又會唔係幾夠放咁,不過都係小問題黎。 嘢食方面,就叫左蒜蓉包、洋蔥圈、薯條、一個意粉同一個pizza。先講蒜蓉包,呢個蒜蓉包完全係一大驚喜,可能係我見識少,平時去開其他餐廳食蒜蓉包都係蒜蓉再加蒜蓉加法包既配搭,但今次呢個⋯佢竟然係一塊類似Pizza嘅物體再加上蒜容。初初黎到,我哋成班人仲要係我哋叫錯左野,不過最後先知原來呢個真係蒜蓉包。其實食落街都幾唔錯嘅,雖然佢同一般蒜蓉包嘅味道唔同,但佢係包嘅上面再加一啲配料,令到成個蒜蓉包嘅味道豐富左,唔只一味都