2022-05-07
早排同朋友想係尖沙咀食晏,咁啱搵到呢間用openrice book位星期六日單點餐牌正價75折,真心覺得幾抵🤑一於就嚟試吓有冇料到🤪Pepperoni pizza($160)呢個pizza係薄批,底有好多Mozzarella,係比較傳統嘅意大利pizza做法,雖然唔會有啲好fancy嘅拉絲,不過批底烤得幾脆,啖啖都好實在嘅芝士味,加埋啲香料其實係幾有層次嘅味道🍕香辣蕃茄長通粉 ($155)食落去就少少辣吊一吊蕃茄嘅鮮味,加埋蒜頭都幾香😚長通粉都幾有咬口,而且應該落咗好多香料所以食落去真係幾惹味😝意式紅醬海鮮扁意粉 ($168)一上枱又係好香basil嘅味😍真心流晒口水🤤蝦肉食落都幾彈牙🦐但係青口同墨魚食落比較瘦削冇咩味🥲唔算好鮮甜,個人覺得普普通通🤒香草醬烤雞扁意粉 ($168)呢個一上枱超香😱雞肉應該用咗慢煮方法所以好嫩滑唔乾~而且意粉炒得夠乾身,pesto好香,味道食落去幾有層次🤩大頭蝦西班牙飯 ($245)好搞笑個蝦叫大頭蝦😂問店員就話係二人份量,但個人覺得兩個人食應該唔夠🤭一上枱店員會落少少油再火炙隻蝦其實視覺效果係好正😍 但係個人覺得蝦本身冇咩脂肪燒完有少少乾🙈蝦肉都幾多膏,
大頭蝦西班牙飯 ($245) 好搞笑個蝦叫大頭蝦😂問店員就話係二人份量,但個人覺得兩個人食應該唔夠🤭一上枱店員會落少少油再火炙隻蝦其實視覺效果係好正😍 但係個人覺得蝦本身冇咩脂肪燒完有少少乾🙈蝦肉都幾多膏,而且好多海鮮,不過味道上未有好驚豔,可以skip😂
總括嚟講,最推介係到食pizza同烤雞扁意粉,覺得呢一間餐廳雖然唔會有好多打卡/ig-able嘅食物,不過食物質素真心唔錯,唔係hea你嘅,味道都幾有層次,同埋記住訂位有折🤑訂位有折🤑所以唔算好貴,個人覺得可以一戰👍🏻