2020-05-23 80 瀏覽
今日係荃灣西站辦完事,食完麵,點知住係荃灣的朋友仔打黎,話要一齊食下午茶,雖然有D 飽飽地,但當然奉陪到底喇😎一個肚餓,兩個陪坐的組合,朋友仔提意去下呢間有景睇嘅茶記打下躉,okok 咁又係一個下午😴呢度真係好好景,但可惜今日無陽光☁️不過呢度都好舒服。我地三個人,叫左兩份餐 share:喇沙香茅豬扒拼魚片頭湯銀絲米粉~喇沙好香,好濃,唔算辣,反而係滿滿的香料味道;豬扒夠淋,亦夠味;魚片頭都好食,可惜得兩塊,唔夠喉😆而我最喜歡食銀絲米粉,我係食得最慢嗰個,米粉我係最尾先食,但仍然有咬口,唔會淋。豬骨濃湯香烤雞中翼意粉拼午餐肉牛乳炒蛋丹麥多士~丹麥多士夠熱夠脆口,唔落牛油都已經滿滿的牛油味👍;牛乳蛋炒得剛好,我喜歡呢度的午餐肉,薄先煎得香同脆,但仲可以薄多少少仲好;雞翼本來唔睇好,上台得兩隻咁少😑個樣又唔靚仔,點知咬落去,係脆嫁🤩脆口得黎係唔油嫁喎,入面嘅肉仲好嫩滑,係好食嘅;最後個意粉並不是茶記淋意粉,都有咬口嘅,但個湯底反而最失色,豬骨湯淡,唔突出,有少少失望。炸薯條~我唔好薯條,但朋友想食,所以叫黎消磨時間,點知個薯條都好好食,似 burger 店個d薯條,夠味夠脆,我都食完又食😋

喇沙香烤豬扒拼魚片頭湯米粉

豬骨濃湯香烤雞翼意粉拼午餐肉牛乳炒蛋丹麥多士

炸薯條

好老實,一入去睇餐牌,一d都唔係普通茶記價錢,而且每樣食物上枱,我都覺得好普通,最後,各樣食物都合我口味,甚至有驚喜😜

2020-05-22
喇沙香烤豬扒拼魚片頭湯米粉