2019-03-12
我本身好鍾意食火鍋,可以話係火鍋能😂😂今晚約左朋友食飯,又諗吾到食咩,因為朋友要去黃金電腦商場買野,所以去了深水步,向附近搵野食,既然諗吾到食咩,又係決定食火鍋😂😂周為行下行下,見到呢一間火鍋店,個名好得意,叫做滾火鍋,見吾太爆,裝修又靚,啲位好似好好坐咁,岩晒我地慢慢食,吹下水👍🏻一坐底,店員好有禮貌咁奉上餐牌及一小杯野飲,然後介紹呢杯野,原來係話梅水。佢地想客人食野之前飲杯話梅水,解喝之餘,又可以清除口中雜味,滋潤喉嚨,好好品嚐他們的食物👍🏻👍🏻好細心。飲完之後,喉嚨有種甘甜味,個人都平靜左啲😊之後店員介紹我地點一啲餐前小食,見吾太貴,就叫一碟試下。而且店員重會介紹有咩獨有特色的小食。我地叫左獨有既黃金魚皮,真係未試過,所以試下。睇左一陣餐牌,餐前小食到了,好香,原來佢地係即時炸嫁,濃濃既咸蛋黃醬包住熱熱的炸魚皮,好味程度100分👍🏻👍🏻 我食到停吾到口。本身以為得幾塊,點知佢地係好大碟,好抵食,我果刻感受到佢地係有良心,有心做好火鍋呢個市場👍🏻👍🏻終於點好菜了,提一提大家,佢地既份量吾會好細碟,所以我先覺得佢地有心做,而且有良心👍🏻👍🏻我地叫左安格斯肥牛,西班牙黑毛豬,四寶丸,炸
話梅水
招牌黃金炸魚皮
我地叫左安格斯肥牛,西班牙黑毛豬,四寶丸,炸午餐肉 重有山藥。
安格斯肥牛好味吾駛講,西班牙黑毛豬好有豬肉味,正🥰
手切安格斯肥牛(細)
西班牙黑毛豬
四寶丸爽口彈牙👍🏻👍🏻 質素係高品質
四寶丸
成餐火鍋,我一定要推介大家以下幾種食物🥰🥰
山藥同埋炸午餐肉👍🏻👍🏻
先講下山藥,平時食既鮮山藥,佢會係硬既,放湯好耐先會淋少少,因為應該吾係新鮮。而呢到既山藥,你會見到表面有少少啡點,因為佢地係新鮮既時去皮比你食,果啲係山藥既外皮。新鮮到咁既山藥,放湯好短時間,已經係入口粉粉地,一流👏🏻🥰
山藥
另外個炸午餐肉,真係金不得之了。我好釺火意食午餐肉,次次火鍋都會點,但呢個炸午餐肉,係我食過咁多入面,可以算係數一數二好食。先吾講佢件數多同埋厚切,佢地用秘制既脆醬去炸午餐肉,令到午餐肉表面均勻地鋪滿秘制脆醬。店員會介紹你先放湯入面浸一浸,即刻食,個脆醬吸咗啲湯,又有午餐肉味,口感外脆肉軟,而且好好味👍🏻👍🏻🥰 我建議可以就咁食一塊試下,都中已經好好味。成晚令我覺得最好食既,就係黃金魚皮同埋炸午餐肉,兩個餸都係四十幾蚊,真係好抵食,必食推介👍🏻👍🏻
炸午餐肉
炸午餐肉
食完之後,店員重會過黎叫客人食飽吾好走住,每一晚都會送糖水,非常貼心👍🏻
糖水
成餐飯,都覺得呢間餐廳好用心去經營,店員不時會過黎介紹食物,問下食物好吾好食,有無問題,重會不停為我地加水,店員之間有好多交流,今時今日搵到一間服務哎好既餐廳,咁用心經營,又抵食(食材好大碟),真係難得。誠意推介三五知幾想食餐有質素既火鍋,又想坐得舒服吹下水,呢一間滾火鍋真係一個好選擇👍🏻(食飯重有得手機充電,線都吾駛帶,貼心到呢👍🏻)