2024-01-14
Happy Friday放工後 約埋一班同事一齊去中環聚餐同事話想試下呢間餐廳 一行4人馬上出發******************************食物s:🍳Scoth Egg (2pcs)平時比較少見蘇格蘭蛋 感覺新奇 外層炸得酥脆 以香腸包住 並以沙律伴碟 賣相好靚 切開成四舊 啱晒同朋友仔開心share🤗🍝 Carbonara 卡邦尼意粉醬汁比較黏稠 相對亦較易凝固食落咸咸哋 配上溫泉蛋能令味道更豐富🥪Classie Reuben SandwichSandwich 烤得金黃香脆 配上香脆薯條🍡Shuimp Paste Chicken Lollipop 大澳蝦醬炸雞 炸雞大大舊炸得非常香脆 內裏保留肉汁 🐔Roasted Half Chicken with corn推介呢道招牌香草烤雞(半隻)配焦糖粟米🌽烤雞總係特別有節日氣氛❣️雞肉燒得香口 皮脆且帶香濃雞油味雞肉肉質非常嫩滑 又夠Juicy😝伴碟嘅燒粟米帶有牛油香 甜甜哋好香口🐖Australian Grass FedRibeye(250g) with Roasted Veg澳洲草治肉眼扒啖啖肉 配上烤雜菜更豐富🥞Toff
同事話想試下呢間餐廳 一行4人馬上出發
食物s:
🍳Scoth Egg (2pcs)
平時比較少見蘇格蘭蛋 感覺新奇
伴碟嘅燒粟米帶有牛油香 甜甜哋好香口
🐖Australian Grass Fed
Ribeye(250g) with Roasted Veg
澳洲草治肉眼扒啖啖肉 配上烤雜菜更豐富
🥞Toffee Apple & Rum Raisin Pancake
Pancake新鮮焗起 外層脆酥 內層鬆軟 食落充滿蛋香味
🍹(Ice)Fresh Fruit Peach Tea
味道清新 仲有粒粒桃肉
🥤 HH Oolong -Chi
荔枝烏龍帶有酒精嘅飲品 味道都幾易入口
☕Sesame & Charcoal Latte (Ice)
🍵抹茶咖啡 Matcha Latte (Hot)