2018-06-13 2433 瀏覽
有朋友生日,想搵間餐廳慶祝,上網見到呢間cafe環境唔錯,而且位於太子近地鐵站,於是就決定試一試。餐廳顧客比較多,好好彩有訂位,所以可以即時入座。餐廳食物嘅款式都幾多,不過貪方便叫咗套餐。套餐包沙律、湯、主菜、甜品、嘢飲,超級豐富。1) 煙三文魚天使麵 (⭐⭐⭐⭐⭐)天使麵份量都幾多,好香口,賣相都幾吸引,尤其是上面嗰大塊煙三文魚。三文魚比較新鮮、薄身,食落有口感。2) 香脆豬手 (⭐⭐⭐⭐⭐)香脆豬手由燒汁煮成,香脆豬手切成一舊舊,可以同朋友share。同燒汁味道配搭一流,幾鍾意個豬手,唔算太鹹亦都唔算太肥膩。3) 心太軟雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐)跟餐嘅甜品有四款,揀咗心太軟雪糕。因為朋友生日,所以預先叫咗餐廳係甜品上面寫生日快樂俾我個朋友。餐廳好細心,建議我哋寫埋朋友個名上去。心太軟嘅質感軟熟,同碟有雪糕,冰火雙重嘅口感超正。4) 雲呢拿雪糕飲品 (⭐⭐⭐⭐⭐)雪糕配汽水幾特別。汽水入面嘅冰,有助保持雪糕嘅溫度,令雪糕唔會咁容易溶掉。而且雪糕有個名堂叫做「白馬」,幾搞笑。整體嚟講,對呢餐都幾滿意。

1) 煙三文魚天使麵 (⭐⭐⭐⭐⭐)
煙三文魚意大利粉

2) 香脆豬手 (⭐⭐⭐⭐⭐)
香脆豬手

3) 心太軟雪糕 (⭐⭐⭐⭐⭐)
心太軟雪糕

4) 雲呢拿雪糕飲品 (⭐⭐⭐⭐⭐)
白馬

整體嚟講,對呢餐都幾滿意。
2018-06-04
煙三文魚意大利粉