2023-08-16
Pavia位於公園旁,由新蒲崗或者九龍城巴士站行過黎都好方便。放工過到黎都可以係橙色既格調,暗黃的燈光下同朋友享用晚餐歇息。呢到既服務好好,侍應會係每道菜式中間都換碟,希望比客人享用到最純粹既味道。餐前麵包經過烘烤,加上牛油都好開胃香口,有芝麻包及蒜蓉包兩款!之後叫左:1. 白酒煮新鮮紐西蘭青口白酒香配上九層塔及蒜頭片,香口而不重口,青口係真係新鮮而濃郁,有種食緊青口既同時食緊蠔既海水味感覺,而且size 中等得黎肉質肥美,數量都唔少!2. 香煎北海道帶子配牛油檸檬汁主角係帶子,有三粒,配上沙律菜及 哈密瓜,帶子盪過牛油吸曬之後,香味好重,肉質鮮嫩唔會黐牙,大大粒好好味!3. 燒美國頂級肉眼牛扒大大塊燒過有坑紋的牛扒,脂肪均勻唔會太肥膩,有油香同時有肉香,易切就知道質地唔會太硬同痴牙,唔係入口即融果種,而係真材實料既頂級牛排!4. 提拉米蘇Tiramisu 個moose 整得好smooth, 甜得黎有奶香,配上咖啡粉係岩岩好既配搭!
之後叫左:
1. 白酒煮新鮮紐西蘭青口