2008-08-05 44 瀏覽
好難得約到班舊同事食飯, 而大家又想食泰國菜, 地點係銅鑼灣, 其他出名少少都試過啦, 所以就試吓呢間就腳0既泰國菜!入到去首先覺得裝修好特別, 有架車近門口位, 好靚0架, 可以影相. 另外個餐牌幾有心思, 用木做, 入面仲有隻叉做裝飾. 食物選擇都好多, 餐牌有哂相方便選擇. 我0地點0左冬陰公, 柚子沙律, 木瓜沙律, 飛天通菜, 青咖哩雞, 燒豬頸肉, 辣椒膏炒蟶子, 炸蝦餅, 肉碎豆角, 泰式炒飯, 炒金邊粉, 點0既都係最基本的泰國食物, 味道方面就沒有太大驚喜, 最吸引0既係大蝦蛋包金邊粉, 個賣相好靚. 我最欣賞0既反而係甜品, 南瓜布甸真係好好味, 又唔係太甜,好似食緊南瓜咁.地方坐得好舒服, 又唔係咁多客人, 服務又親切, 大概十點鍾, 仲有人表演彈奏添, 價錢大眾化又不失為一個聚會熱點.

有心思的餐牌
柚子沙律