2020-07-01
約左朋友入元朗食飯,朋友主動話要食泰國菜,又話帶我去間有氣氛又好食🤭🤭🤭,朋友成日帶我食好西 所以唔會唸,死跟就得🤣🤣去到餐廳門外,有少少似赤柱feel嘅酒吧餐廳🤔🤔唔怪得知朋友仔話有氣氛啦...🥳🥳如果酒吧式嘅餐廳,算係好多選擇,我都睇左好耐先決擇到😔😔酸辣鳳爪沙律~鳳爪算幾大隻,唔係切開碎上咁,味道偏辣,好開胃清新馬拉盞通菜~馬拉盞十分惹味,但原本想叫椰菜苗,但賣晒😑😑軟殼🦀咖哩配薄餅~咖喱平時配肉類多,但因唔想咁濟,所以選擇左軟殼🦀,軟殼🦀應該有2隻,有8件,咖哩甜辣適中,配上薄餅係絕配,薄餅雖然偏厚,不過可以點多d咖哩食,勁正😋😋😋😋清邁蕉葉燒魚🐟~蕉葉包住燒 ,所以唔會燒到太干,而且仲好多魚汁,有淡淡蕉葉味,而且上抬時,店員會再落d小茴香、青擰,所以加添左泰風味。椰青🥥~鮮甜清新,十分解渴,可能外面太熱,我覺得唔夠凍,如果雪吓就完美青擰梳打~感覺好fresh,而且又好睇,唔會太酸。
如果酒吧式嘅餐廳,算係好多選擇,我都睇左好耐先決擇到😔😔
馬拉盞通菜~馬拉盞十分惹味,但原本想叫椰菜苗,但賣晒😑😑
😋😋😋😋
青擰梳打~感覺好fresh,而且又好睇,唔會太酸。