2022-12-27 586 瀏覽
:/📍FRITES Belgium on Tap 鰂魚涌朋友都大讚青口好味✨又出名嘅比利時菜餐廳, 氣氛好~環境充滿當代歐洲的感覺🏞️ Let's have a early Christmas garthering🎄🎉Express Lunch有三個courses (HKD 255)+(10% services)可選餐湯/沙律+ Main+ 咖啡或可選擇甜品Starter- Carrots Soup🥕🥣啖啖紅蘿蔔蓉加小小cream🥰 口感豐富🌟🥕絕對唔係罐頭湯的味道!Main- House of Mussels🐚青口佢的signature~ 份量好足, 好新鮮有驚喜👍🏻 baby mussels 肉細D但幾嫩Cream sauce好濃郁, 醬汁用黎沾sourdough一流🤤sourdough比較硬身~焗得好香, 薯條炸得香脆Dessert- Christmas Pudding🎄🍮口感幾特別😂 我個人就麻麻地啦佢似係麵包🍞同中式糕點之間的口感🥶 但味道係正常的~ 似麵包布丁的味道 有vanilla香味💫🔓 FRITES Belgium on TapAddress: 鰂魚涌英皇道979號太古
📍FRITES Belgium on Tap 鰂魚涌

朋友都大讚青口好味✨又出名嘅比利時菜餐廳, 氣氛好~
可選餐湯/沙律+ Main+ 咖啡或可選擇甜品

Starter- Carrots Soup🥕🥣
啖啖紅蘿蔔蓉加小小cream🥰 口感豐富🌟🥕
絕對唔係罐頭湯的味道!

Main- House of Mussels🐚
sourdough比較硬身~焗得好香, 薯條炸得香脆

Dessert- Christmas Pudding🎄🍮
口感幾特別😂 我個人就麻麻地啦