2017-04-20 493 瀏覽
以前返學經常流連於銅鑼灣,畢業之後就好少過黎啦。不過約開舊同學食飯都會簡返銅鑼灣,懷緬下麻。舊同學話呢間唔錯,心諗,既然識飲識食既佢都話ok,應該可以一試。不過可能我地之前少黎呢邊,係time square地鐵站出黎之後,搵左一陣先搵到橦大廈,而且可能係食飯時間,樓下排隊等lift 既人龍都唔短,我地排左大概15分鐘先上到去。未入去已經覺得出面既牆好靚,成面牆塗鴉,甚有美國街頭既味道。坐係度同舊同學吹水都快過D。等左差唔多30分鐘終於入到去啦!一入去餐廳就聽到好強勁既POP Music,好似真係去左Las Vegas 咁╴氣氛一流。我地3人被安排坐係Las Vegas個logo下面,位置好適合影相。另外,佢台面上放左一個裝滿糖果既高身玻璃樽,連調味料既樽都好得意。最中意係佢個Menu既設計充滿美式漫畫風,好似睇緊漫畫!見好多人推介呢度既雞翼,我地叫左個雞翼三重奏,3隻味包括檸檬味、水牛城同玫瑰。玫瑰味雞翼?聽落真係覺得好伏既感覺,所以一開始我斬係試其他兩款雞翼,炸得很香,一咬落去,D汁迫晒出黎,味道亦不錯,檸檬味酸度適中,水牛亦不太辣。當我猶豫緊食唔食玫瑰既時候,同學係咁叫待試,話好香

見好多人推介呢度既雞翼,我地叫左個雞翼三重奏,3隻味包括檸檬味、水牛城同玫瑰。玫瑰味雞翼?聽落真係覺得好伏既感覺,所以一開始我斬係試其他兩款雞翼,炸得很香,一咬落去,D汁迫晒出黎,味道亦不錯,檸檬味酸度適中,水牛亦不太辣。當我猶豫緊食唔食玫瑰既時候,同學係咁叫待試,話好香玫瑰味。可能待以前聞D咩花露水啦,總覺得好似食緊D香水咁,不過係特別既!
雞翼三重奏
呢度既招牌燒烤醬焗豬肋骨好似係必點既菜式,我地叫左一份其實份量已經好夠些牙!食落D肉都幾嫩滑,加上D醬汁,整體感覺都唔錯。如果覺得齊食肉同薯條有D濟,我建議你好似待咁食埋D菜,待幾中意佢既味道,頓時覺得好清新。
招牌燒烤醬焗豬肋骨
同學見我話想試呢個泰式冬蔭功意粉時覺得好驚,不停叫我唔好帶佢地中伏,但我真係好想食D酸酸地、辣辣地既野╴所以最後都係叫左。不過,食落真係唔錯,D意粉吸收晒冬蔭功湯汁,好開胃,加埋其他泰式配菜,例如青紅椒同菇菌,口感豐富多層次。諗唔到食咩既朋友,真係可以試下架。
泰式冬蔭公意粉
仲有,果日叫左法式龍蝦湯,味道濃郁,但略嫌咸左少少。
法式龍蝦湯
2017-03-31
30 分鐘 (堂食)
雞翼三重奏
招牌燒烤醬焗豬肋骨