2019-02-04
九龍城區一帶泰國菜多到眼花繚亂。餐廳太大會偏向較貴,太細又會坐得唔舒服。附近幾間都未試過,見呢間size適中,餐牌上食物種類都多,價錢又唔算貴,就決定入去試下。因為我地唔太食辣,點菜時同職員逐碟講明要走辣,職員都好有耐心解釋邊啲菜式冇得走辣。同廚房溝通後,原來有椰子雞湯只可以小辣,我地取消再揀另一款,職員都係好有禮貌充滿笑容。豬頸肉炒芥蘭落左好多蒜蓉,岩晒我地口味,豬頸肉幾香好有咬口。全隻豬手約$80,而豬手飯有小半隻豬手,價錢只係一半,有埋飯同配菜,都幾抵食。豬手調味剛剛好,香料配搭超班,再加上少少胡椒味,正!配菜同飯索晒啲肉汁,食到lam lam利!牛油焗青口原來有半打,蒜蓉充滿濃香牛油味!可惜青口唔太新鮮明爐清蒸烏頭原條上,好有分量!魚肉鮮甜結實,上湯同配料都唔會太濃,有火熱住夠晒溫度,推!職員由頭到尾都好好笑容、好有耐性同禮貌,喺香港好耐冇試過遇到咁真誠嘅服務態度了
牛油焗青口原來有半打,蒜蓉充滿濃香牛油味!可惜青口唔太新鮮