2017-05-09
去開尖沙咀工作,又撞啱糧尾,要搵嘢食都唔係咁容易。路過K11對面見到有間茶仔,幾光猛又乾淨,就走左入去試下。環境:放工6pm幾入去, 人唔多~ 地方唔算大, 但都坐到6-8張4人枱~ 櫈都有椅背, 可以坐得舒服d~食物: 啫啫通菜煲通菜唔會有陣「行」味,煮得軟硬啱啱好,唔會好淋,有d爽口~整得好過好多煲仔小菜嘅舖頭~~ 加上鹹鹹哋嘅汁送飯一流! 份量都好多~~~ 食極都仲有~ 啱晒我菜菜子~鹹魚煎肉餅好有驚喜,半煎炸嘅肉餅面頭脆卜卜,肉餅入邊食得到仲有鹹魚粒,幾香口~ 開頭仲擔心... 厚厚的肉餅中間心會唔熟, 而外面又好乾~ 食落全熟喎~! 裡面都juicy~ 值得推介~~豉油皇乾煎虎蝦啲蝦真係大大隻架~~~ 肉身彈牙,食得出幾新鮮~碟蝦上枱冇耐已經畀同事搶晒.... 好食~ 如果唔駛剝蝦殼, 就更好了~ 可以直接大口大口食唔停~ 每個餸都有飯+例湯跟~ 飲品就要另叫~最後埋單每人一舊水多少少,佢啲嘢係好好食。如果你以茶餐廳去看待就會覺得稍稍貴咗啲,但係呢個食物質素,又真係對得住呢個價錢。p.s. 個日好在有帶風褸去,啲冷氣好勁呀~
環境:
櫈都有椅背, 可以坐得舒服d~
食物:
通菜唔會有陣「行」味,煮得軟硬啱啱好,唔會好淋,有d爽口~
整得好過好多煲仔小菜嘅舖頭~~ 加上鹹鹹哋嘅汁送飯一流!
份量都好多~~~ 食極都仲有~ 啱晒我菜菜子~
啲蝦真係大大隻架~~~ 肉身彈牙,食得出幾新鮮~
每個餸都有飯+例湯跟~ 飲品就要另叫~
p.s. 個日好在有帶風褸去,啲冷氣好勁呀~