有冇諗過食英式下午茶🫖都會有點心呢?《陳家廚房》呢期推出咗點心、西式糕點,同埋香檳🥂嘅weekend下午茶♥️好啱帶長輩👵🏼嚟嘆吓~前幾日我就特登帶咗媽媽去食💕因為到時我哋2個輪着湊b👶🏻,未必可以咁快同佢去食到好西😋點心下午茶嘅點心有燒賣、蝦餃、灌湯餃,粒粒都勁大,係珍寶size嚟,點埋辣椒油嚟食就一流👍🏾西式糕點食完鹹點,當然就要食甜點🍮啦!甜點包括:香芋麻糬蛋糕卷、巨峰提子奶凍、焦糖青蘋果慕絲蛋糕、紅桑子朱古力拿破崙、scones。呢度嘅甜點永遠都唔會令我失望!真係整得相當出色‼️我尤其鍾意麻糬蛋糕,因為入面嘅麻糬同香芋有好多,仲要係煙煙韌韌,層次豐富,而且上面仲有棉花糖添🍬至於焦糖青蘋果🍏慕絲蛋糕,佢嘅肉桂味好濃烈,入面仲有青蘋果粒,兩者味道非常夾!而呢度嘅拿破崙同埋scones唔使多講,質素一如既往都好高♥️《陳家廚房》下午茶性價比非常高,所以餐廳一轉Menu,我次次都會去幫襯😋💲價錢:平日$388/2, 假日$438/2 with🍾 (加1)

點心

西式糕點