2022-01-04
元朗除左金蘋X既芒果蛋糕好出名之外,呢間多莉都有唔少人推介~之前搵過知道呢度平日大概下午五點左右開售,今日就黎碰碰運氣,未夠鐘已經有條小人龍😅原本想試鹽味焦糖同Oreo,可惜眼白白睇住前前面既男人買走左最後兩件Oreo😢😢(不過就算佢唔買晒我諗前面個年輕媽媽帶住三個小朋友黎買都輪唔到我😂)⭐鹽味焦糖 (評分: 3.5/5) 💰1️⃣5️⃣呢個味道都算係呢間店嘅招牌,出面比較少見,焦糖味幾突出,同鹽味平衡得唔錯,唔會太甜👍但中間既焦糖脆脆唔脆既😅蛋糕體鬆軟,忌廉唔會太多所以唔會好膩,對我黎講岩岩好,都值得試下既~⭐黑森林 (評分: 2.5/5) 💰1️⃣5️⃣蛋糕體同樣鬆軟,但係朱古力味唔夠濃郁,個人認為太多忌廉,比較一般同普通~整體黎講如果咁上下時間經過而又唔太多人排隊既話,一試無仿既😅
⭐鹽味焦糖 (評分: 3.5/5) 💰1️⃣5️⃣
但中間既焦糖脆脆唔脆既😅