2015-04-01 3448 瀏覽
每之朋友生日,大家都會好頭痕究竟食咩好,又想食啲特色啲既,但係又唔想俾人掠水掠得太勁😩今次我地就二人世界,去左帕莎,一黎大家都唔抗拒試新野,而且睇到食評好似都唔差,所以就出發啦👏一去到餐廳,因為預先book左位,所以唔需要等位。入去之前,店員會搵一壺水同你洗手,好似話係一個傳統儀式黎🙌 店入面既燈光偏暗,好有情調咁,加上有好多民族特色既擺設,心情uppppp 🙆 店入面既職員,都會打扮成為小數民族(新疆?),腰間纏住既個條閃閃令,響噹噹既帶就最吸引😝野食方面,太多選擇啦!得兩個人,我地都唔知點嗌好,係諗緊既同時,店員就送上左一碟餐包:包係暖粒粒既,隔離有兩個醬,一個係鵝肝?另一個就唔記得🙈朋友不斷話鵝肝醬好食好食,但係我就覺得個個不知名既醬比較岩我口味,咸咸帶有一種香料既味道😋👍黎到頭盤,我地叫左個牙籤羊肉,黎到食新疆野,冇理由唔食羊既!(而且價錢唔太貴,一串一串啖啖肉既羊串,好似大概80$)唔好睇佢好少,其實兩個人要食晒都唔係易究黎架。羊肉燒得好香,但係又唔會太乾,加左孜然既香味,每啖用牙籤黎串好,女仔又唔怕食得冇晒儀態,推介😘第二道菜就係軟殼蟹🙆(平時每次一大班朋友去沙嗲王必叫避風

第二道菜就係
軟殼蟹🙆(平時每次一大班朋友去沙嗲王必叫避風塘軟殼蟹,可惜近年愈黎愈唔抵食,冇左大細size分,一定要叫兩盤,如果唔係,一人都分唔到一件)
講返呢個蟹,佢一啲都唔細隻,好香口,好岩送酒,份量對於兩個人黎講 實在係太太太太多啦😂 4-6人分享會比較適合!綜合黎講,係出色既👍👍👍

呢一味就係朋友千呼萬喚既羊膝🐑 羊肉好易拆開,食得好方便,成隻羊膝送上黎,貨真價實咁!味道方面,佢有個好濃好香既汁(小妹不才,有老人痴呆,唔記得左個名)一送到上黎香噴噴出晒煙咁!大讚👏👏👏👏

另外仲叫左一個手撕包菜,辣辣香香👍 加一杯cocktail 同一壺熱既水果茶😝
另外,呢間餐廳會有一位跳舞既女郎,每到一個時間就會出黎跳舞表演,仲會有同觀眾食客互動,全場都幾有氣氛🙆

總結:
食物👍
價錢兩個人500$幾作為生日飯👍
氣氛一流啦👍
但係,如果係想同朋友靜靜地傾計食飯既,呢間就會差咁啲啦。因為每次女郎出黎跳舞既時間,音樂都好大聲(太大聲)。想傾計既話,或者就要幻想自己入左k房/clubbing 咁,係耳仔邊大大聲講先聽到😂 所以好似無論環境定食物既份量,都比較適合一大班人喇🙆