2020-08-09
同女朋友經開土瓜灣整d野,今日成32度加埋酷熱天氣警告,行到出曬汗😥。咁梗係去飲番杯凍野降降溫。入到呢間鋪,發現飲品種類都幾多下👍。店員係超級有禮貌,仲要係超級詳細咁介紹佢地既産品!😍芒果沙冰 (700cc $26)咁熱我就揀左杯沙冰解下渴。沙冰黎講,我覺得口感幾好幾特别,佢係有小小滑,入口個感覺好爽,我個人係幾鍾意😙。不過攪拌方面可能做得唔夠平均,有d位就甜d,有d位就酸小小。我覺得呢個位改善到就真係perfect,因爲本身芒果味都夠!加上夏天飲真係好解渴,正!😍海鹽奶蓋朱古力鮮奶 (700cc $27)女朋友叫左呢杯,係非常之驚喜。海鹽奶蓋最怕係太咸,佢呢個絕對唔會,調味剛剛好🤗。店員介紹話呢個奶蓋唔係用芝士做,係用雲呢拿做,因爲怕好多客人接受唔到芝士👍。我個人覺得個奶蓋真係好正好正!朱古力鮮奶都好滑,配埋奶蓋真係一流!😆皇牌榴槤雪糕雞蛋仔 ($32)雞蛋仔黎講,真係做得好好,蛋味足,而且夠脆。我第一次食雪糕雞蛋仔,本身覺得一凍一熱會好奇怪,但食落又覺得幾夾,係驚喜既!😀
芒果沙冰 (700cc $26)
海鹽奶蓋朱古力鮮奶 (700cc $27)
皇牌榴槤雪糕雞蛋仔 ($32)