2019-11-13 56 瀏覽
近來某社交平台好多人介紹呢間茶餐廳,上星期有一晚放工見冇嘢做就去試吓。中環呢排夜晚都水靜蛾飛,所以都唔使排隊。一坐低望餐牌都幾多款式,有小菜、鐵板、咖喱等等。第一次幫襯都係叫幾樣王牌試試先。沙嗲牛肉菠蘿包菠蘿包唔會鬆泡泡,好有口感。牛肉肉質幾鮮嫩,唔似用生粉乸過,而最重要嘅沙嗲汁亦都好濃味。如果成個包熱啲會更加完美。芝士肉醬焗薯條菠蘿包套餐包埋,薯條都幾大兜,配肉醬係非一般食法,都幾特別。日式鰻魚炒烏冬一上枱就俾佢嚇親,條鰻魚仲長過我隻手掌。鰻魚汁甜度適中,同烏冬出奇地好夾。同埋我最怕炒烏冬好多油,呢碟就剛剛好。王牌雜扒分別有豬扒、雞扒、薯條同一條司華力腸,配黑椒汁。豬扒厚度差不多有3cm,好鬆軟。其他嘅味道不過不失。龍鳳檸樂同埋凍檸茶都係餐飲,龍鳳檸樂唔使加錢,最開心😬😬😬。

沙嗲牛肉菠蘿包

芝士肉醬焗薯條