2024-05-04
朋友生日揀咗IFC呢間西班牙餐廳,完全沒有心理準備嘅情況下book咗,發現原來係一間高級餐廳。7:30到場室內已經差不多坐滿,好彩有book位。兩個人叫咗幾五六樣嘢,叫多啲Tapas, 細細碟可以試多啲嘢。Starter: ~ La Anchoa Boqueron鬼佬鹹魚,好唔好食見仁見智~ Avocado Lobster餐廳推介之一,影相效果一流。口味清新,食落都似食緊壽司嘅感覺。~ Uni Pancetta雖然有日本海膽,但當然唔可以同日本餐廳相比,成個presentation靚嘅,海膽下面有好似薯蓉嘅口感夾喺中間,加上名貴黑魚籽,最底層就係有塊多士。~ Cod FrittersTapas 都係細細件,食到有薯蓉,味道似食緊薯波波,味道都唔錯。~ Wagyu Bikini和牛三文治,中間牛肉似係慢煮牛肉多啲,就感覺唔到成日式和牛嘅嗰種油香,但味道都好味嘅。~ Calamari Refrito焗魷魚中間釀左啲鹹香嘅餡料,有成隻魷魚,切開五六件份量都幾大。~ Virgin Mojito ~ Divine Light飲品正正常常,高級餐廳價錢當然差不多$100一杯~ Creamy Che
7:30到場室內已經差不多坐滿,好彩有book位。
Starter:
~ La Anchoa Boqueron
鬼佬鹹魚,好唔好食見仁見智
~ Avocado Lobster
~ Virgin Mojito
~ Divine Light
飲品正正常常,高級餐廳價錢當然差不多$100一杯
~ Creamy Cheesecake
朋友生日,所以訂位時已講咗慶祝,上堂時候員工就準備咗手揸煙火,影相效果一流
~ Churros
上枱時候熱辣辣,擺明新鮮做嘅,推介推介
總括嚟講服務一流,訂枱時可以訂室內或者係露台,露台位可以睇維港景色,我哋今次選擇坐室內因為呢幾日落雨。
價錢方面就比較高,但餐廳地區位於中環IFC所以性價比未必最高。