2019-04-30 320 瀏覽
朋友話話食過呢間西餐廳覺得唔錯,今日就黎試吓。呢間鋪頭隱藏喺小街之中,但係都幾大間,鋪面裝修幾好。侍應好熱情親切,成個感覺幾舒服~主菜我哋叫咗個挪威三文魚、薯仔、刁草、酸忌廉。呢道菜甚為驚喜,佢用一個袋包住,本身看似平平無奇,但一拆袋,就已經傳來震震好香嘅焗三文魚香味,我估餐廳廚師係用袋將三文魚包住然後攞去焗,令三文魚精華唔好流失,鎖住肉汁🤔一食落去都真係冇令我失望,三文魚肉焗得啱啱好,而且每一啖都好多汁,非常juicy~🤤配埋酸忌廉同刁草食可以更加帶出三文魚嘅香味,而且同薯仔食又幾夾。👍另外仲叫咗意大利飯、紅蝦、帶子、魷魚、龍蝦汁,唔好睇佢細細碟,原來份量都幾多下,每一粒意大利飯都充滿着龍蝦汁,而且面有幾粒帶子幾大粒,每粒帶子都煎得好香,魷魚仔都唔會韌,大蝦顏色煎得好靚,同龍蝦汁意大利飯賣相好夾~個人最喜愛入面有幾粒車厘茄,令成碟飯帶點清新,而且酸酸地又令人食慾大增😬最後甜品就叫左朱古力窩夫配椰子味Gelato同埋朱古力窩夫配雜莓味Gelato,見餐牌上面寫着gelato喺鋪頭親自每日新鮮製造,佢個Gelato又真係冇令我失望,椰子味gelato每一啖食到有椰絲,甜度適中,配埋意大利
意大利飯、紅蝦、帶子、魷魚、龍蝦汁
最後甜品就叫左朱古力窩夫配椰子味Gelato同埋朱古力窩夫配雜莓味Gelato,見餐牌上面寫着gelato喺鋪頭親自每日新鮮製造,佢個Gelato又真係冇令我失望,椰子味gelato每一啖食到有椰絲,甜度適中,配埋意大利朱古力窩夫一黑一白賣相非常好看,窩夫焗得好香脆,有入口即溶嘅感覺,雪糕加窩夫一齊食味道幾夾,而且一凍一熱嘅感覺都幾得意~
朱古力窩夫配椰子味Gelato
雜莓味雪糕都幾濃,配埋朱古力窩夫食味道都唔錯,可以試到兩種唔同層次嘅味道。
朱古力窩夫配雜莓Gelato
最後有啲口渴,叫咗杯有氣蘋果汁飲,蘋果汁幾清甜,而且都幾大杯。
有氣蘋果汁
餐廳食物質素幾高質,下次有機會可以再試~
2019-04-29
意大利飯、紅蝦、帶子、魷魚、龍蝦汁