2016-07-08
其實我有一個願望 就係可以食晒希雲街既餐廳前幾日同朋友收工之後就去左呢間bar到食下野飲下野我既願望又踏前左一大步啦!呢間bar and restaurant係希雲街既最入第一次睇既時候我都覺得有d難搵如果有興趣既吃貨倒記得行到最入就無死架啦餐廳既裝修同環境都唔錯 但係地方就較細 容納唔到太多既客人我同朋友7點去到 已經8成滿座啦望一望個menu 原先以為只有cocktail同少許snacks但係原來有好多野食單單係食物已經分左四大類 bar food, appetizer, soup同main上網得知 原來老闆曾經係日本學過雞尾酒!當然drink list更加豐富 我地睇既時候都簡左好耐飲d咩第一眼最吸引我地既係呢款cocktail賣相真係好吸晴啊!!!但好可惜當日已經全部售罄 我同朋友都有少少失望飲品方面 最後我就叫左呢杯COCKTAIL食物方面 整體我地都幾滿意 但係食物黎得慢左d炸薯條配黑松露醬 (HKD78)賣相平凡中帶點特別薯條黎既時候記得開定部相機因為個蓋一開就有煙燻既效果 不過呢個效果只係維持5秒所以要捕捉呢個moment 記得開定部相機lol味道方面黑松露醬真係配咩都
前幾日同朋友收工之後就去左呢間bar到食下野飲下野
我既願望又踏前左一大步啦!
呢間bar and restaurant係希雲街既最入
第一次睇既時候我都覺得有d難搵
如果有興趣既吃貨倒記得行到最入就無死架啦 餐廳既裝修同環境都唔錯 但係地方就較細 容納唔到太多既客人
我同朋友7點去到 已經8成滿座啦
但係原來有好多野食
上網得知 原來老闆曾經係日本學過雞尾酒!
第一眼最吸引我地既係呢款cocktail
賣相真係好吸晴啊!!!
但好可惜當日已經全部售罄 我同朋友都有少少失望
飲品方面 最後我就叫左呢杯COCKTAIL 食物方面 整體我地都幾滿意 但係食物黎得慢左d
炸薯條配黑松露醬 (HKD78) 賣相平凡中帶點特別
黑松露再配上炸薯條 味道超香
最正黑松露醬份量都幾多 點晒所有薯條都仲有好多剩低
炸枝豆薯餅 (HKD48) 見MENU個時見到呢個好特別
枝豆味既薯餅真係無食過
結果味道又OK喎 好香脆!
龍蝦包配炸薯條(HKD168)
依家愈黎愈多地方有龍蝦包😍 就連呢間bar都有☺️
龍蝦即叫即極 包身熱哄哄而且好軟熟
裡面有好多調好味道同加入醬料既龍蝦肉!
側邊仲有#黑松露醬炸薯條😍
見到有黑松露醬炸薯條既時候我地好驚訝