餐廳: 常悅素食
資訊:

家人聚餐唔係酒樓就係中餐廳~依間嘅出品好有賣相~全素嘅食材但係菜式令人好有食慾~叫咗13樣嘢慢慢試日式魚生魔芋整出嚟嘅~素雞絲海蜇就係粉絲同用麵筋整嘅雞絲~上面有芝麻粒~京式燻鵝有D似鮮竹卷不過冇汁另外叫多份素雞絲海蜇~蜜汁叉燒同一般齋舖一樣蜜汁煮麵筋~上海烤麩鹹嘅齋上面有木耳五柳仙班炸芋頭魚即叫即整好香口乳豬拼福卷六件饅頭卷~俾你包住素鵝再配海鮮汁食紅燒竹笙素翅好多粉絲~同埋香濃嘅香菇味配紅醋一流糖醋小排骨甜甜嘅素肉丸仲有清炒荷蘭豆蜜椒鐵板牛仔粒~大粒杏鮑菇、翠玉瓜、紅椒、麵筋、洋蔥、西蘭花~配以濃稠嘅黑椒汁福建蛋燴飯有荷蘭豆、粟米、杏鮑菇粒、麵筋粒、胡蘿蔔粒~可能其他餸偏鹹所以覺得呢個飯唔夠味

日式魚生、素雞絲海蜇、京式燻鵝

素雞絲海蜇、蜜汁叉燒、上海烤麩