2023-10-19
天心最近推出左放題火鍋,之前食過佢地既野食質素唔錯,咁啱呢排天氣又轉涼左,最啱打邊爐,所以一於決定試下!✨豆乳柚子湯底+壽喜燒湯底豆乳柚子湯口感絲滑細膩,入口飲到幾出既柚子味道,令湯底感覺清新,最啱拎黎煮豬腩肉。壽喜燒湯底味道醇厚濃郁,加入蔬菜及肉之後味道更加鮮味!✨黑毛和牛+嚴選美國牛肉首黑毛和牛肉質嫩滑同富有脂肪紋理。佢嘅肉質細膩,每一口都帶嚟濃郁嘅牛肉香味同嚼勁。而嚴選美國牛肉感覺都好唔錯,有牛小排、牛頸脊等部位,有適量油花,肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁!✨海鮮選擇唔算好多,不過勝在黎得好足!有鮑魚、蝦、帆立貝、蜆、墨魚滑、青口等可以揀。啲蝦好大隻,飽魚非常彈牙,墨魚滑個味道好香濃,非常唔錯!✨日式小食呢到仲有好少火鍋放題有既日式小食可以揀,例如唐揚炸雞、雞軟骨、煎餃子等,全部都係新鮮炸起,熱辣辣勁脆勁香!
✨豆乳柚子湯底+壽喜燒湯底
✨黑毛和牛+嚴選美國牛肉