一杯屋地點好易搵,大廈就係sogo隔離,行完街可以好方便就搵到好野食😋。7點左右裡面已經人頭湧湧,見到d比6-8人坐既卡位,亦有bar檯位可以選擇。食物選擇繁多,有刺身,燒物,炸物,沙律,主食,甜品同各煩酒精或非酒精飲品。😋刺身:五點刺身(雕魚、油甘魚、三文魚腩、海膽、赤蝦)全刺身都好新鮮,味道好鮮甜,上菜時個溫度岩岩好,唔會好似岩岩係雪櫃拎出來咁。🥢三文魚腩,油脂豐富,入口即溶;🥢鵰魚本身質地較實正,所以切得比油甘魚簿,兩種魚味道都好鮮好甜;🥢海膽係鋪係青瓜上面,海膽鮮甜creamy,青瓜爽脆,加多一層口感;🥢大大隻赤蝦啖啖肉,肉質實正嫩滑,完全無唔新鮮個種散開既感覺。😋燒物:🥢極上牛舌牛舌切到岩岩好一啖食得曬,燒到5成熟岩岩好,唔會覺得韌。配埋自家製醬汁(內有黑椒、蔥粒),減少燒出來油膩感,帶出濃郁既牛味👍🏻。😋小食:🥢雞軟骨 粒粒都炸到脆卡卡,灑左椒鹽同七味粉,配埋少少既檸檬汁,唔怕油膩,好香口。另外抵讚既係店員既服務,有禮貌,而且好有耐性去滿足客人需求👍🏻👍🏻。

😋刺身:五點刺身(雕魚、油甘魚、三文魚腩、海膽、赤蝦)

🥢三文魚腩,油脂豐富,入口即溶;

😋燒物:🥢極上牛舌

😋小食:🥢雞軟骨