2016-04-13 1726 瀏覽
今晚黎呢度主要係歎海鮮,所以叫左支好match海鮮既白酒,呢支Pieroth出面飲開最平都三百幾蚊,黎到呢度二百蚊左右有交易。一打開有陣陣花香,飲落微甜好易入口,男男女女都啱飲。叫左個招牌龍皇鍋,入面好多海鮮,龍蝦、大蝦、蟹、花蛤、帶子同扇貝等,仲會用埋訂左果款刺身既頭及殼,再加工處理熬湯。我地訂左龍蝦刺身,所以個湯飲落好鮮甜、龍蝦味特濃,一飲就知好足料。而啲海鮮食得出好新鮮,大家都十分滿意。另外想講下個龍蝦刺身,厚度切得唔錯,入口啖啖肉鮮甜無比,口感清爽帶脆,一般生蝦刺身完全無得比,話係極品一啲都無誇張。順帶一提呢度個法國生蠔,蠔身肥美,蠔味濃、海水味重,其實只要來貨夠靚,簡簡單單最能食到食材既原味。
Pieroth白酒
龍皇海鮮鍋
龍蝦刺身
法國生蠔
2016-04-09
10 分鐘 (堂食)